Menu Close

Évindítás a Budapesti Városdiplomáciai Akadémián (2021-2022)

Megkezdődött a második tanév a Budapesti Városdiplomáciai Akadémián. A 43 jelentkező közül 39 megfelelt a meghirdetett követelményeknek. Az írásbeli tudásfelmérésre szeptember végén került sor, ezután a pályázók személyes bemutatkozás keretében szakemberekből álló bizottság előtt bizonyíthatták felkészültségüket, indítékaikat és angol nyelvtudásukat. A felvételi eljárásban tavaly végzett hallgatóink is részt vettek.

Végül 23 fő kapott meghívást a városdiplomáciai tanulmányok megkezdésére. A felvett hallgatók életkora 22 és 35 év közé esik, az átlag 28 év, közülük 11 nő és 12 férfi, és különféle tanulmányi, illetve foglalkozási háttérrel rendelkeznek.

Az első tanulmányi foglalkozást október 16-án tartottuk, ezen bemutatkozott az Akadémia vezetése, a Főpolgármesteri Hivatal Városdiplomáciai Csoportja és az oktatást felügyelő Budapesti Művelődési Központ. A hallgatók egyenként ismertették korábbi tanulmányaikat, jelenlegi tevékenységüket és a városdiplomáciai tanulmányokkal kapcsolatos elképzeléseiket. Ezután Balázs Péter, az Akadémia igazgatója és Káncz Csaba külpolitikai elemző adott áttekintést a világpolitikai folyamatokról és bennük a kisebb államok, illetve a nagyvárosok szerepéről és esélyeiről.

A képzés idén már akkreditált formában zajlik, a rendszeres foglakozásokra október és május hó között kéthetente szombati napokon kerül sor. A képzési program itt érhető el.

chain bridge lánchíd logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *