Menu Close

Budapesti Városdiplomáciai Akadémia

 • Mit tanultam az Akadémián (2022/2023)?
  Hallgatói kommentek a 2022/2023-as évfolyam első féléves előadásairól, energiaválság, dezinformáció, diplomáciai fordítás és tolmácsolás, diplomácia nyilvánossága, valamint orosz-ukrán helyzet témában.
 • Podcast a bécsi tanulmányútról 2022
  A BVDA 2021-2022-es évfolyama Bécsben járt, ahol megismerkedhettek a város úttörő városépítészeti és lakhatási programjaival, és hogy az osztrák főváros milyen szerepet vállal a nemzetközi kapcsolatok és városdiplomácia terén.
 • Mit tanultam az Akadémián?
  Hallgatói kommentek a 2021/2022-es évfolyam első féléves előadásairól, a visegrádi együttműködésről, gazdaságdiplomáciáról, szomszédságpolitikáról és kisebbségpolitikáról, a nyugat-balkáni és egyesült államokkal való kapcsolatokról.
 • Évkönyv átadó
  Elkészült a Budapesti Városdiplomáciai Akadémia első évéról szóló Évkönyv, amely részletesen bemutatja az akadémia alapítását és az első oktatási évet. A célkitűzéseket Karácsony Gergely főpolgármester, Korányi Dávid városdiplomáciaifőtanácsadó és Balázs Péter, az akadémia igazgatója bevezető írásai ismertetik. Az évkönyvből megismerhetők a hallgatók és az Akadémiai Tanács tagjai is. A kiadvány témák szerint és az előadók…
 • Első nagykövetségi látogatás az új tanévben
  Szlovákia budapesti nagykövetségén tett látogatást a Budapesti Városdiplomáciai Akadémia hallgatóinak egy csoportja november 5-én. Pavol Hamžik nagykövet ismertette a képviselet felépítését és működését, azután értékelte a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatok állását és a V4 együttműködéssel kapcsolatos szlovák álláspontot. A hallgatók sok kérdést tettek fel, ezek alapján a nagykövet részletesebben is kitért egyebek közt a Szlovákiában élő…