Menu Close

Brüsszeli tanulmányi kirándulás (2022-2023)

2023. júniusában a belga fővárosban, Brüsszelben kétnapos tanulmányi látogatáson vett részt az Akadémia 2022/23-as évfolyamának tizenegy hallgatója. Az út első állomása az Európai Parlament volt, ahol többek között egy szakmai előadás után megnézték a híradásokból jól ismert üléstermet, majd a Parlamentárium látogatóközpontban megtekintették az EP és az Unió többi intézményét interaktívan bemutató kiállítást is.

A hallgatók ellátogattak Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletére, ahol Jávor Benedek képviseletvezető és Németh Zsolt képviseleti munkatárs fogadta a csoportot. Az informatív beszélgetés során szóba kerültek a jelenleg is aktív fővárosi uniós pályázatok, értékelték az eddig elért eredményeket, továbbá a különböző lobbizási tevékenységhez kötődő kihívások is megemlítésre kerültek. A belga gasztronómia felfedezését követően Balázs Péter akadémiai igazgató vezette körbe a csoportot és mutatta be Brüsszel központi részeit, az uniós és magyar vonatkozású épületek különlegességeit.

Emellett a hallgatók ellátogattak az Európai Külügyi Szolgálathoz is, ahol három magyar munkatárs, Kádár Luca, Nagy Péter és Pasqualetti Gergő fogadta őket egy, az intézmény munkáját bemutató előadás és diskurzus keretében. A hallgatók részletesen megismerkedhettek az előadók szakmai hátterével és a picit több, mint egy évtizede működő EEAS küldetésével.

Az Akadémia hallgatói az Európai Külügyi Szolgálat épületében

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *