Menu Close

Évváltó ünnepség a Városházán (2023-2024)

2023. október 24-én került sor a Budapesti Városdiplomáciai Akadémia évváltó rendezvényére a Főpolgármesteri Hivatalban.

A 2022-2023-as tanév végzett hallgatói mellett Karácsony Gergely főpolgármester köszöntötte az immár negyedik évfolyam újonnan felvett hallgatóit, az Akadémiai Tanács jelenlévő vezetőit, az Akadémia oktatóit.

Balázs Péter volt EU-biztos és korábbi külügyminiszter, a BVDA igazgatója beszámolt a harmadik évfolyam programjairól: az 15 alkalomról, az összesen 45 előadásról, az előadókról, a nagykövetségeken és a fővárosi intézményeknél tett látogatásokról, a hallgatók által írt esszékről. Balázs Péter örömét fejezte ki, hogy a harmadik évfolyam igazi közösséggé kovácsolódott, ami által az Akadémia elérte egy fő célját: a tudásszerzésen túl értéket is teremt a programban résztvevőknek.

Az évváltó esemény kiemelt részeként Pilz Olivér, a Főpolgármesteri Hivatal Városdiplomáciai Csoportjának munkatársa röviden ismertette Budapest városdiplomáciai stratégiáját. Ezt követően Takácsy Dorka és Huszár Károly Norbert 2023-ban végzett hallgatók számoltak be arról, hogy mit tanultak az Akadémián, és látták el hasznos tanácsokkal az újoncokat a képzés során szerzett tapasztalatokról.

Az est moderátora Sipos Júlia volt, a frissen végzett évfolyam hallgatója.

Az évváltó csúcspontja a tanúsító oklevelek átadása volt; a végzős hallgatók Karácsony Gergely főpolgármestertől, Balázs Péter akadémiai igazgatótól és Máhr Dánieltől, a Budapesti Művelődési Központ igazgatójától vehették át az államilag elismert felnőttképzés elvégeztét tanúsító dokumentumokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *